Félresikerült Whitney Houston tribute
2017-11-20
A blues a gyökér, min­den más zene rajta a gyümölcs
2017-11-22

Nagyértékű lopott Lennon holmik kerültek elő

John Lennon hagyatékából ellopott tárgyakat, köztük a zenész naplóit próbálta eladni egy Berlinben letartóztatott 58 éves férfi, akit csalással és orgazdasággal vádolnak – közölte a német ügyészség november 20-án.

A hétfő reggel egy autó átvizsgálása közben megtalált tárgyakat 2006-ban New Yorkban lopták el a brit gitáros és énekes özvegyétől, Yoko Onótól.

Van az ügyben egy másik gyanúsított is, akit azonban nem lehet elkapni, mert Törökországban tartózkodik – közölte az ügyészség.

A kincset egy részét pedig egy berlini online aukciós ház csődbirtokán találták meg. Ezek csak naplók, levelek, képeslapok, fotók, poharak, cigarettatartó.

A Spiegel online információi szerint a lefoglalt csomagok olyan dokumentumokat tartalmaznak, amelyek a zenész életének intim és korábban ismeretlen részleteit tartalmazzák. Sőt Beatles koncert és zenei díjátadáson készült felvételt is találtak.

Tehát olyan darabok, amelyek nemcsak a pop történészek számára képviselnek nagy értéket, hanem a Lennon rajongók számára is pénzben kifejezhető értékük van.

Az október 20-án reggel Berlinben előállított 58 éves férfit a rendőrség lopással és orgazdasággal gyanúsítja.

Egyébként nemrég pedig John Lennon eddig ismeretlen fotói kerültek elő egy limlomos fiókból, a tulajdonos a liverpooli The Beatles Story múzeumba vitte be őket értékbecslésre – adta hírül a BBC..

A 26 negatív 1970-ben készült John Lennonról, a Beatles hajdani sztárjáról.
A neve elhallgatását kérő tulajdonos elhunyt édesapja hagyatékában találta őket október közepén. Valószínű, hogy akkor kerültek hozzá, amikor a hetvenes években művészeti tanulmányokat folytatott. Azért tartotta a fiókjában, mert úgy vélte, értéktelenek.
A Darren Julien aukciósház tulajdonosa szerint a “bensőséges portrék igazi ritkaságnak” számítanak, 10 ezer fontot (3,5 millió forint) is érhetnek.
A múzeum marketingese, Dane Glover elmondta, a képek 1970 februárjában készültek, amikor Lennon karrierje egyik fordulópontjához érkezett: a legendás négyes feloszlott, és ekkor jelent meg az Instant Karma című kislemeze, a harmadik, amelyen az együttes nélkül énekelt.
A negatívokat és a róluk készült fényképeket novemberben kiállítják a múzeumban, majd jövőre elárverezik őket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.