A 70-es évek 200 meghatározó előadója
2017-10-23
Bruce Springsteen vetett véget a zendülésnek
2017-10-23

Az eltűnése még mindig rejtély

A New-Orleans-i Rendőrség honlapján mind a mai napig fenn van a keresett személyek listáján a két világsztár eltűnt gyönyörű leánya.

2011 júniusban az Egyesült Államokban egy kolostorban látni vélték. Al Bano a megjelent sajtóhíreket szégyenletes hazugságnak tartotta.  Édesapja, Al Bano 2013-ban kérte leánya, Ylenia Maria Sole  Carrisi halottá nyilvánítását, ami meg is történt.

A rejtély máig nem oldódott meg, és nagyon sok homályos dolog nehezíti a tisztánlátást.

Al Bano és Romina Power lánya 1970. november 29-én született. Iskolái elvégzése után Ylenia Carrisi a Londoni Egyetem hallgatója volt. 1993-ban tanulmányait abbahagyta és utazgatni kezdett Közép- és Észak Amerikában. Először ’93 júliusában járt New Orleans-ben.  Rögtön megfogta a város varázsa, ezért decemberben vissza is tért, hogy készülő könyvéhez karaktereket keressen. A francia negyedben egy olcsó szállodában, a LeDale-ben  bérelt szobát.

Még júliusban összejött egy Alexander Masakela  nevű utcai muzsikálásból és mágikus, woodoo csecsebecsék árusításából élő trombitással, aki együtt lakott vele a szállodában és aki a lány eltűnésének furcsa szereplője. Ylenia utoljára január elsején beszélt édesanyjával. Január 6-án azt mondta a szálloda recepciósának: “elmegyek pár napra, de az sem kizárt, hogy estére visszajövök.” Azóta senki sem látta. Szülei január 27-én érkeztek New Orleans-ba. Velük volt az Interpol nyomozója, az olasz konzul és újságírók hada. Az FBI kihallgatta őket. Kihallgatták, sőt rövid időre le is tartóztatták Masakela-t is. Szintén kihallgatták azt a biztonsági őrt, aki látta a lányt este 6 felé beugrani a Mississippibe. Mutattak neki több fényképét de nem volt biztos abban, hogy valóban Yleniát látta.

Tyrone Power amerikai színész és második felesége, Linda Christian – eredetileg Blanca Rosa Welter – mexikói színésznő lánya. Romina 14 éves korától már számos olasz nyelvű filmben feltűnt. Az 1960-as években egy filmszereplése során ismerkedett meg Al Bano Carrisi olasz énekes-színésszel. 1970-ben össze is házasodtak

A híres olasz énekes-házaspár régen nem szégyellte kimutatni egymás iránti szerelmét, legyen szó színpadról, vagy interjúkról. Négy közös gyermekük született, akik közül az egyik 1994-ben, New Orleans-ban eltűnt. Lányuk elvesztése feldolgozhatatlan traumát okozott a művészházaspár életében, akik különbözőképpen vélekedtek az esetről. Al Bano nehezen, de elfogadta a szomorú valóságot, hogy a lánya meghalt, Romina azonban hitte, hogy még életben van, és meg fogja találni. Akkoriban gyakran utazott az amerikai városba,rengeteg pénzt költve látnokokra és kuruzslókra. Meg volt győződve arról, hogy az ezoterika segítségével rátalál lányára, de végül feladta a keresést, és visszatért Olaszországba.

 

Al Bano és Romina 1999-ben szétköltöztek egymástól. A hír nagy megdöbbenést keltett, olyannyira, hogy még a Szentszék is arra kérte őket: fontolják meg döntésüket. De nem volt visszaút, mert a házaspár élete már régóta boldogtalan volt. Valójában a nyolcvanas években kezdődtek a gondok, amikor Romina kábítószerezni kezdett, és sorozatosan megcsalta a férjét. Al Bano-nak tudomása volt felesége félrelépéseiről, mégis megbocsátott neki, mert bízott benne, hogy megváltozik. Miután elváltak, a bíróságon hosszú csatározásba kezdtek a gyerekekért. Végül a bíró úgy döntött, hogy a gyerekek az anyjukkal maradnak, Al Bano pedig fizetheti a gyerektartást, sőt, Romina havi járadékot is kikövetelt magának. Al Bano 2000-től öt évig, egy nála harminc évvel fiatalabb nővel él, életük azonban nem volt éppen felhőtlen, mert a fiatal szépség úgy döntött, hogy nem akar otthon ülő feleség és anya lenni, hiszen sokkal jobban érzi magát médiasztár-szerepben. 2005 Al Bano és Loredana Leccisco elváltak. Két közös gyermekük született Jasmine és Albano.

Azután 2013-ban, válásuk után 14 évvel kibékült Al Bano és Romina Power. Azóta időnként ismét közösen lépnek fel.

 

 

 

 

Olasz újságcikk:

Az tény: Ylenia eltűnt! Vajon önként, vagy kényszerítve?

New Orleans, a három “M” városa. Mágikus, misztikus, megátkozott! Itt, ebben a városban veszett nyoma 1994. január 6-án  Al Bano és Romina Power lányának, a gyönyörű Ylenia Carrisi-nek.

Ylenia 1970. november 29-diki megszületése, attól kezdve minden évben a család nagy ünnepe, nagyszerű eseménye volt, az apuliai tartomány  Cellino San Marco nevű kisvárosában.

A parti őrség egyik tagja látott egy lány amint beleveti magát a Mississippi folyóba, az “Óriás Folyamba” az Új Világ szent Gangeszébe, amely – mint ahogy filmekben látni- végtelen tájakon folyik keresztül, ahol az első vasutat építették, magával hozva divatot, a jazz muzsikát.

Tavasszal és nyáron ez a nagy folyam három nap után visszaadja a testet. Akkor azonban január volt, a víz pedig két fokos. Nem bomlik a holttest, nem jön fel a felszínre. Talán sodródott tovább délnek, egészen a Mexikói Öbölig, ahol a másodpercenként húszezer tonnányi vízzel együtt elnyelte tenger. De vajon valóban Ylenia volt az? Senki nem tudja biztosan!

“A farkas bekebelezte” – mondják a gazdák Cellino San Marco-ban. “Ylenia a mi napsugaras Máriánk, lelkünkben mindig velünk van”- mondta mindig Jolanda nagymama és Carmelo nagypapa.

Az együttérzés és a szeretet lánca köti össze a Curtipetrizzi nevű részen élőket, amit “Fehér malom”-nak is hívnak, azt a kétszáz hektáros varázslatos olasz borvidéket, ahol Ylenia felnőtt, együtt a másodszülött Yari öccsével, Cristel-lel és Romina juniorral. Carrisi-ék drámáját mindenki magáénak érzi, hiszen Al Bano 1943-ban ott született, ott nőtt fel a városkában és ott a Santa Caterina templomban 1970. július 26-án hatalmas érdeklődő tömeg gyűrűjében vezette oltár elé az amerikai lányt, Rominát, akit az első perctől a szívükbe zártak a helyiek. És egyszer csak e szépséges déli táj szőlőjéből készült boroknak dallamos, “Felicita”, “Canaglia”, “Nostalgia” lett a neve, a házaspár dalai után. Ez is hát az egyik ok, amiért az ott élők oly mélyen átélik a Carrisiék tragédiáját, ami New Orleans-nak semmit nem jelentett, de Cellino San Marco-ban egy hatalmas sziklaként taglózta le az ottaniakat.

Az Amerikának nevezett farkas bekebelezte a gyönyörű és bájos Ylenia-t. Újév reggelén még köszöntötte Romina anyját, nyugodtnak tűnt, azt is mondta neki hogy úti csekkjén még van 2 és félmillió lira (akkori értéke szerint 370 ezer forint körüli összeg). Aztán nem sokkal később adatait az ‘Eltűnt személyek ügyosztályán’ regisztrálták. És szép dallamos olasz vezeték- és keresztneve helyett egy szám lett: 85.361.  A New orleans-i rendőrségen 1994-ben az ő ügyével egy időben 7793 hasonló eltűnésen dolgoztak, miközben naponta 28 embernek nyoma vész. Ahogy mondták ő is abba a 2050 esetbe tartozik, akik megtalálása olyan mintha egy tűt keresnénk a szénakazalban. De a tény, az tény, Ylenia eltűnt! Vajon önként, vagy erőszakkal?

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.