Százmillió Bob Dylan gitárjáért
2017-11-14
Ismét jön Budapestre Rod Stewart
2017-11-14

Michael Jackson még mindig aranybánya

A Forbes magazin szerint 2016-ban is Michael Jackson hagyatéka volt a legkapósabb.

A nyolc éve meghalt énekes az elmúlt évben 75 millió dollárt (20 milliárd forintot) “keresett” egy új válogatáslemez, a Cirque du Soleil Las Vegas-i showja és az EMI zenei kiadóban való részesedésnek köszönhetően.

A lista második helyezettje Arnold Palmer golflegenda: a nevét viselő arizonai limonádé és jeges tea értékesítése 40 millió dolláros (10,7 milliárd forintos) bevételt generált. Őt Charles Schulz, a Charlie Brown- és Snoopy-képregények alkotója követi 38 millió dollárral.

A negyedik helyen Elvis Presley végzett, a rock and roll királyának hagyatéka 35 millió dolláros bevételt hozott az elmúlt évben. Az ötödik helyre Bob Marley került 23 millió dollárral.

A Forbes magazin a hagyatékkezelőktől, a hagyatékkal foglalkozó ügyvédektől és szerzői jogi forrásoktól kapott adatokból állítja össze az éves listát.

 

Micheal Jackson 2009. június 25-én hunyt el gyógyszer-túladagolásban, ötvenéves volt. Az orvosát, Conrad Murray-t pedig gondatlanságból elkövetett emberölésért négy év börtönre ítélték, de csak kettőt kellett leülnie. A halála előtt Jackson hatalmas koncertsorozatra készült, Murray pedig a szervezőknek tartozott elszámolással, ráadásul ha a turnét lemondták volna, akkor a komoly adósságokkal küszködő orvos is bukta volna a szerződését, kódolva volt a tragédia.

A Wall Street Journal úgy tudja, hogy Jackson menedzsmentje az énekes halála után egy közel 200 millió dolláros egyezséget hozott össze a Sony-val, amiben kikötötték, egy évtizeden belül legfeljebb hét albumot hozhatnak ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.