Az ABBA megunta a sikert
2017-10-26
Elment örökre a rockzene szerény óriása
2017-10-26

A legrangosabb svéd díjat kapta Sting

A svéd kulturális élet egyik legnagyobb elismerését vehette át Sting. A Police egykori frontembere, az elismert közéleti személyiség, az elmúlt évtizedek egyik meghatározó előadója XVI. Károly Gusztáv királytól vehette át Polar Zenei Díjat (Polar Music Prize) Stockholmban, a Koncertpalotában.

 

Az 1992-ben alapított díjat eddig Paul McCartney, Bruce Springsteen, Emmylou Harris, BB King, Ennio Morricone, Renée Fleming, Elton John, Pink Floyd, Led Zeppelin, Peter Gabriel , Paul Simon, Joni Mitchell, Yo-Yo Ma, Max Martin, Stevie Wonder, Patti Smith és Isaac Stern kapta. 2017-ben Sting-nek és Wayne Shorter-nek ítélték oda a rangos elismerést.

A díj átvételekor Sting beszédében a királyhoz is intézett néhány mondatot: “Nagyra értékelem az országa emberiséghez való hozzájárulásának tudatát, amikor nagyon fiatal voltam. Miközben Ingmar Bergman filmjeit és a nagy színészek és színésznők művészeteit figyeltem, rájöttem, milyen szabadon nyit az országa a világra, már jóval azelőtt, hogy a “határok nélküli művészek és orvosok” kifejezés megvalósult volna.” –

Sting öt év után, 2013. október 13-án koncertezett ismét Budapesten. A Papp László Budapest Sportarénában megrendezett koncert – nem véletlenül – ismét teltházas volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.