Egymillió egy szájharmonikáért
2017-11-12
Bob Geldof szolidáris a rohingjákkal
2017-11-13

Túlélő poploliták

A legenda szerint Dieter Bohlen (modern Talking) megnézte az Optimal trió egyik fellépését. Feltűnt neki a lánycsapat egyik tagjának magával ragadó hangja. Meghívta a lányt a stúdiójába, ahol rögtön szerződést ajánlott neki. Felfedezettjének a C.C. Catch művésznevet választotta.

Hollandiban, Oss városkában született 1964. július 31-én. Eredeti neve: Caroline Catharina Müller. Az 1985-től az egyik legnépszerűbb európai popénekesnő volt olyan slágereknek köszönhetően, mint az ‘I Can Loose My Heart Tonight’, a ‘Heartbreak Hotel’, a ‘Heaven and Hell’, a Soul Survivor vagy az Are You Man Enough? Munkakapcsolata nem volt felhőtlen Bohlennel és a viták 1989-ben szakításhoz vezettek. A szerző-producer annyira megneheztelt az énekesnőre, hogy peres úton még azt is el akarta érni, hogy Caroline a továbbiakban ne használhassa a C. C. Catch nevet, mivel azt ő találta ki. A bíróság azonban Caroline javára döntött.

Az 1990-es évek elején eltűnt az élvonalból, ami egyrészt annak köszönhető, hogy megromlott a kapcsolata egykori felfedezőjével, Dieter Bohlennel, másrészt az általa is képviselt diszkóhangzás addigra kiment a divatból. A Modern Talking és a ’80-as évek popzenéje iránt a ’90-es évek végén feltámadt nosztalgiahullám azonban C. C. Catchet is újra divatba hozta, ám sem régebbi slágereinek remixeivel, sem az újabb dalaival nem ért el a korábbiakhoz mérhető sikereket.

Bohlen adta felfedezettjének a C. C. Catch nevet. A két betű az énekesnő két keresztnevének (Caroline és Catherina) rövidítése, a “Catch” pedig fantázianév. Európa egyik új popcsillaga  nagyszabású koncertturnékat bonyolított le, mely az európai országok mellett Ázsiára és Amerikára is kiterjedt. 1987. március 9-én és 10-én a Budapest Sportcsarnokban volt két fergeteges fellépése. 2009. július 10-én is koncertet adott Magyarországon.

A 80-as évek popnosztalgia révén sok országban folyamatosan nagy sikerrel fellép az 53 évesen is dögös sztár. Hogy érzékeltessük, milyen jó a fogadtatása, 2017 őszén egymás után ad koncertet Londonban, Dublinban, Chicago-ban, Moszkvában, Szentpéterváron. Budapesten 2015-ben a Puskás Stadion Disco Party 80 retrobulijában aratott nagy sikert.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.